maandag 28 oktober 2013

Chocoladekopje met vanille ijs en aardbeien

Zaterdag had ik bezoek en zoals altijd zorg ik voor het eten, ik hou ervan te koken en zeker voor vrienden.
Aperitiefhapjes en desserts vind ik het leukst op te maken.
Ik wou het dessertje toch met jullie delen.
Voor het chocoladekopje had ik eerst geprobeerd met ballonnen in chocolade geduwd.
 
 
Eén probleempje, ik had de ballonnen niet ingesmeerd met olie (om het kleven tegen te gaan).
Gevolg, bij het stukprikken van de ballon bleef de chocolade aan de ballon kleven en kon ik de ballon niet verwijderen.
Niet getreurd, ik heb nog silicone vormen en ik begon vrijdag opnieuw: chocolade smelten, vormpjes vullen en het teveel aan chocolade opnieuw uitgieten en laten opstijven.
Ondertussen m'n vanille-ijs bereiden:
 
Nodig:
  •  4 dooiers, 150 gr fijne witte suiker, 1/2 L. volle melk, 1/4 L. volle room.
Hoe ga je tewerk:
  • Melk aan de kook brengen
  • Dooiers, met suiker tot ruban (wit lint) kloppen. volume verdubbelt.
  • Melk toevoegen en laten vaneren op het vuur( niet meer koken)
  • Het vaneren is klaar als men met een houten lepel in de bereiding plaats, er opnieuw uitneemt en op de houten lepel een streep trekt die niet meer dichtloopt.
  • Room toevoegen
  • Het mengsel een nachtje in de koelkast zetten
  • Volgende dag overbrengen in de ijsmachine en opdraaien
Zaterdag: chocolade uit de vormpjes halen, ijs draaien in de ijsmachine, aardbeien in stukjes snijden alles mooi serveren en afwerken met wat poedersuiker.
Smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten