donderdag 5 juni 2014

Cheescake met speculoos

Nu we het nu toch over kaas hebben, hier heb ik nog een heerlijk recept voor cheesecake. Opnieuw geen kookervaring nodig, het is een koude bereiding die je makkelijk op voorhand kan maken.


Benodigdheden:
·         300 gr speculoos

·         15 gr gelatine

·         115 gr boter

·         12 EL suiker

·         1,5 dl water

·         300 gr Philadelphia kaas

·         3 pakjes vanillesuiker

·         1,5 citroen

·         375 cl room

Werkwijze
·         Bodem van de springvorm bekleden met folie.

·         Boter smelten en speculoos fijngemalen erbij

·         Aandrukken op de bodem

·         Gelatine in koud water laten weken.

·         Water en suiker op vuur tot suiker is opgelost

·         Uitgeknepen gelatine erbij voegen

·         Mengsel maken va Philadelphia kaas, vanillesuiker, citroen en afgekoeld mengsel met gelatine

·         Room lobbig kloppen en erbij voegen

·         In springvorm gieten en laten opstijven in koelkast.
 
 
Je werkt deze kaastaart af naar keuze. Hier koos ik voor suikereitjes omdat het rond Pasen was.
Je kan even goed afwerken met stukjes aardbei, of framboos,.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten